Objasnený prípad porušovania domovej slobody v Poprade, tragická dopravná nehoda v Bardejove

20.02.2008 Celý región

Objasnený prípad porušovania domovej slobody v Poprade: Popradskí policajti obvinili včera z prečinu porušovania domovej slobody 19 ročného mladíka z Popradu – Matejoviec.
Ten 14.2.2008 v popoludňajších hodinách vošiel cez neuzamknuté vchodové dvere do bytu nachádzajúceho sa v zadnej časti jedného z penziónov v Poprade – Spišská Sobota. V kuchynke ukradol na pulte položenú peňaženku s osobnými dokladmi a kreditnou kartou, čím jej majiteľke vznikla škoda vo výške 2 800, - Sk.
Vzhľadom k tomu, že obvinený mladík bol za predchádzajúcu trestnú činnosť už odsúdený a Okresný súd v Poprade na neho vydal príkaz na dodanie do výkonu trestu odňatia slobody, bol eskortovaný do Ústavu na výkon väzby a odňatia slobody v Ružomberku.

Dopravná nehoda s následkom smrti :
Včera o 17:40 h došlo na ceste medzi Bardejovom a časťou mesta Bardejov – Dlhou Lúkou k dopravnej nehode medzi dvoma osobnými autami, Ford Fusion a Fiat Punto.
36 ročná vodička Fordu viedla auto v smere od Bardejova na Svidník. Na zľadovatenom povrchu cesty sa s vozidlom dostala do šmyku, prešla do protismeru, kde ľavou stranou auta narazila do oproti idúceho Fiatu Punto, ktoré viedol 48 ročný muž. Pri dopravnej nehode vodič Fiatu utrpel zranenia s predbežnou dobou liečenia 4 týždne a jeho 40 ročný spolujazdec na prednom sedadle utrpel ťažké zranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahol. Vodička utrpela zranenia, ktoré si vyžiadajú liečenie 2 – 3 mesiace. Dychovou skúškou u vodičov nebolo zistené požitie alkoholu. Na vozidlách vznikla škoda vo výške 180 000, - Sk.
Bardejovský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.
 

Vyberte región